Obec Bartošova Lehôtka vyhlásila zbierku na pomoc žene postihnutej požiarom

28.11.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: t

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bartošova Lehôtka 28. novembra (TASR) - Samospráva obce Bartošova Lehôtka v okrese Žiar nad Hronom sa rozhodla vyhlásiť verejnú zbierku na pomoc miestnej obyvateľke, ktorá pre požiar v noci z piatka (24. 11.) na sobotu (25. 11.) prišla o strechu nad hlavou.

Číslo účtu, na ktoré môžu záujemcovia prispieť, zverejnila obec na svojej oficiálnej internetovej stránke aj na sociálnej sieti. Starostka Erika Maceková Forgáčová pre TASR uviedla, že takýto spôsob pomoci považujú vzhľadom na okolnosti aktuálne za najprospešnejší.

Snahu pomôcť a prispieť finančne podľa jeho slov vyjadrovali hneď od začiatku mnohí obyvatelia tejto dediny, ktorá má aktuálne 353 obyvateľov.

Žene postihnutej požiarom pomohla hneď po nešťastnej udalosti rodina, podľa starostky preto nebolo potrebné, aby jej obec hľadala náhradné ubytovanie. "Keďže jej v dome zhorelo aj auto, tak sme jej ponúkli možnosť využívať aj starší obecný automobil, ale s poďakovaním odmietla, pretože jej aj v tomto pomohla rodina," poznamenala starostka.

Požiare, ktoré boli založené podľa polície úmyselne, zničili dva rodinné domy. Hasiči boli najprv privolaní k požiaru jedného rodinného domu, neskôr začal horieť i druhý dom v inej časti obce. Z neho vyviedli policajti dve osoby, ktoré o požiari nevedeli, do bezpečia. V súvislosti s požiarom začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača