Vo vybraných úsekoch ciest KSK treba rátať so zdržaním

28.11.2023 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Na snímke policajt riadi dopravu počas sneženia v okrese Trebišov v utorok 28. novembra 2023. FOTO TASR - Roman Hanc.

Košice 28. novembra (TASR) - Vo vybraných úsekoch ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) sa tvoria kolóny a treba rátať so zdržaním. Pre TASR to uviedla hovorkyňa KSK Katarína Strojná. Sneženie komplikuje dopravu najmä v Košiciach a okolí.

So zdržaním do 45 minút by podľa nej mali vodiči počítať v úseku Košické Oľšany - Košice, v Košiciach do 30 minút v úseku Zelený dvor - centrum, na trase Prešovská cesta - Palackého - centrum do 15 minút a do 15 minút treba rátať so zdržaním aj na trase Krásna - Nad Jazerom.

 Cesty I., II. a III. triedy sú podľa jej slov zjazdné. S výnimkou Sorošky, ktorá je uzavretá pre vozidlá nad 3,5 tony, sú podľa jej slov väčšinou zjazdné aj horské priechody. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov.

"Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú podľa správy ciest zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Čerstvý alebo kašovitý sneh od jedného do troch centimetrov sa nachádza na úsekoch D1 Košice - Bidovce, úseky R3, R4 Milhosť - Košické Oľšany," dodala Strojná.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol