Poslanci TSK odobrili riaditeľov krajských sociálnych a kultúrnych zariadení

28.11.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Trenčín 28. novembra (TASR) - Nové zásady pri výberových konaniach na funkcie štatutárnych orgánov organizácií v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) boli hlavným dôvodom výberových konaní na funkcie riaditeľov krajských zariadení sociálnych služieb a kultúrnych zariadení. Voľbu staronových a nových riaditeľov schválilo pondelkové (27. 11.) zasadnutie Zastupiteľstva TSK.

Z 24 krajských zariadení sociálnych služieb sa uskutočnili výberové konania v 22 z nich. V prípade 20 zariadení uspeli aktuálni riaditelia a riaditeľky, nové vedenie nastúpi v Centre sociálnych služieb Bánovce nad Bebravou (Katarína Šubová) a v Domove sociálnej starostlivosti Zemianske Podhradie (Terézia Pátrovič).

Z 12 kultúrnych zariadení v pôsobnosti kraja sa výberové konania uskutočnili v desiatich. V ôsmich prípadoch obhájili posty doterajší riaditelia, nové vedenie budú mať Považská knižnica v Považskej Bystrici (Mária Ružôňová) a Hornonitrianska knižnica v Prievidzi (Marek Mittaš).

V zmysle zásad schválených krajským parlamentom je funkčné obdobie riaditeľa organizácie v pôsobnosti kraja päť rokov. Riaditeľom, ktorí boli do funkcie vymenovaní viac ako päť rokov pred účinnosťou zásad, uplynie funkčné obdobie najneskôr 31. decembra 2023. Staronoví a noví riaditelia sa ujmú funkcií 1. januára 2024.


 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača