Kremnica: Na Skalke sa zmenila organizácia dopravy

23.11.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Kremnica 23. novembra (TASR) - Na Skalke pri Kremnici zmenili organizáciu dopravy. Samospráva si od tohto kroku sľubuje zvýšenie bezpečnosti a skvalitnenie parkovania počas nastávajúcej zimnej sezóny. Mesto Kremnica o tom informuje na svojej internetovej stránke.

"Hlavnou zmenou oproti minulosti je, že doprava do novej časti strediska sa mení z pôvodnej jednosmernej na obojsmernú, pre lepší prístup k parkoviskám," uvádza radnica s tým, že cieľom bolo zvýšiť bezpečnosť na prepojení s dolným parkoviskom, kde v minulosti dochádzalo k častým kolíziám.

Samospráva informuje, že v lokalite boli osadené nové dopravné značky, a zároveň motoristov žiada, aby ich rešpektovali. Zmena organizácie dopravy nie je jediným krokom, ktorý má prispieť k lepšiemu parkovaniu v tejto vyhľadávanej lokalite.

Primátor Kremnice Martin Novodomec pred časom pre TASR uviedol, že mesto tunajšie parkoviská pred novou sezónou zrekonštruovalo a tiež rozšírilo ich kapacitu. Na tento účel použilo prostriedky, ktoré vyzbieralo z parkovného v tejto lokalite. Investície do skvalitňovania parkovacích plôch majú byť podľa jeho slov ekvivalentnou náhradou za zvyšovanie cien parkovného od júna tohto roka.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača