Mesto odstránilo nebezpečné a choré stromy v areáli Detského mestečka

22.11.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Na snímke návštevníci počas komentovanej prehliadky Detského mestečka, 17. septembra 2022 v Trenčíne.

Trenčín 22. novembra (TASR) - Mesto Trenčín odstránilo niekoľko nebezpečných stromov v Detskom mestečku. Dreviny boli choré, nachádzali sa v areáli materskej školy a predstavovali vysoké riziko odlomenia a pádu ich častí. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"Pre hubové ochorenie sme museli vyrúbať dva javory horské, hubovým ochorením a tiež škodcom, podkôrnym hmyzom, trpel aj jaseň štíhly. V značne zhoršenom zdravotnom stave boli aj tri väčšie smreky, vyskytovali sa na nich hálky spôsobené voškou. Všetky dreviny mali veľkú časť koruny preschnutú. Preschnuté časti sme orezali ešte vo vegetačnom období," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, niekoľko ďalších ihličnatých drevín menšieho vzrastu odstránilo mesto v bezprostrednej blízkosti budovy. Vybrané jedince nemali na danom stanovišti ďalšiu perspektívu v raste.

"V posledných troch rokoch sme v areáli materskej školy v Detskom mestečku vysadili 16 stromov. Pripravujeme ďalšiu výsadbu 17 drevín ako náhradu za odstránené stromy," doplnila Ságová.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. mája - Starožitnícke a gazdovské trhy

Nitra, agrokomplex

18. mája - Glgáč - stretnutie hrnčiarov

Revište, hrad, okres Žarnovica

18. mája - Deň so Štefanom Kvietikom

pri príležitosti životného jubilea herca Modrý Kameň, hrad