Mesto Hriňová pripraví dva návrhy rozpočtu na nový rok

10.11.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Hriňová 10. novembra (TASR) - Mesto Hriňová v Detvianskom okrese pripraví dva návrhy rozpočtu na nový rok. TASR to potvrdila vedúca ekonomického oddelenia hriňovského mestského úradu Slávka Gombalová.

Prvý počíta s prípadom, že nebude schválené programové vyhlásenie vlády do dňa povinného zverejnenia návrhu rozpočtu. Samospráva ho vtedy pripraví na rokovanie mestského zastupiteľstva na úrovni príjmov a výdavkov prvého schváleného rozpočtu tohto roka. Druhý pripravovaný rozpočet bude zostavený ako vyrovnaný. "S tým, že mesto Hriňová počíta s podielovými daňami zverejnenými v prognóze Rady pre rozpočtovú zodpovednosť," objasnila vedúca.

Návrh rozpočtu na rok 2023 schválili mestskí poslanci vlani na decembrovom rokovaní zastupiteľstva. Plánovali vtedy hospodáriť s rozpočtom viac ako šesť miliónov eur. Celkové príjmy aj s príjmami rozpočtových organizácií boli schválené v sume 6.486.957 eur. "Výdavky boli navrhnuté v rovnakej výške ako príjmy, mesto tak má schválený vyrovnaný rozpočet," spresnila minulý rok Gombalová s tým, že príjmy z podielových daní boli v sume 3.702.987 eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol