V Dubnici nad Váhom pribudne desať nových stojísk na polopodzemné kontajnery

06.11.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Dubnica nad Váhom 5. novembra (TASR) - Na sídliskách Centrum I a Pod hájom v časti Účko v Dubnici nad Váhom pribudne v najbližších týždňoch desať nových stojísk na polopodzemné kontajnery. Ich počet v meste sa tak zdvojnásobí. Informovala o tom vedúca referátu životného prostredia dubnickej radnice Janka Beniaková.

V meste začali s budovaním polopodzemných kontajnerov v roku 2021. Momentálne má samospráva na svojom území desať stojísk a v ich budovaní pokračuje.

"Najväčšou výhodou polopodzemných kontajnerov je šetrenie miesta, keďže majú väčší objem nádob. Zároveň minimalizujeme náklady na zber a odvoz odpadov, takisto slúžia aj ako prevencia proti vandalizmu a vyberaniu odpadov. V neposlednom týmto predchádzame aj odpadovej turistike, keďže prístup ku kontajnerom majú len obyvatelia príslušných bytových domov," uviedla Beniaková.

Po dobudovaní na dvoch nových lokalitách bude podľa primátora Dubnice nad Váhom Petra Wolfa polopodzemné kontajnery v meste využívať takmer tretina domácností žijúca v bytových domoch. S výstavbou stojísk samospráva nekončí.

"Naším cieľom je zabezpečiť stojiská v celom meste. Preto v ďalšom roku plánujeme s ich budovaním pokračovať v ďalších lokalitách. Pôjde o sídlisko Pod kaštieľom, Centrum I, Pod hájom, ako aj o sídlisko Centrum II. Všetky tieto lokality sú aktuálne v procese stavebného povoľovania," doplnil Wolf.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol