Mesto Partizánske kompletne obnoví objekt MŠ na ulici Malá okružná

02.11.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 2. novembra (TASR) - Mesto Partizánske kompletne obnoví budovu Materskej školy (MŠ) na ulici Malá okružná. Na zlepšenie jej energetickej hospodárnosti použije dotáciu z Environmentálneho fondu. Spoluúčasť schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom októbra.

"Účelom projektu je významná obnova budovy, ktorá zahŕňa obnovenie fasád kompaktným zatepľovacím systémom, výmenu plochej strechy za valbovú a jej zateplenie, zdemontovanie existujúcich bleskozvodov a ich výmena za nové, výmenu klampiarskych konštrukcií," načrtol primátor Jozef Božik. Projekt podľa neho počíta i s inštaláciou fotovoltického zdroja, výmenou vstupných dverí za plastové a zabudovanie zbernej nádoby na dažďovú vodu.

Celkové náklady na rekonštrukciu budovy predstavujú 516.751,37 eura, dotácia z fondu je vo výške 400.000 eur. Mesto sa na financovaní bude podieľať sumou 116.751,37 eura, do nej je zahrnuté povinné spolufinancovanie, neoprávnené výdavky a ostatné vlastné náklady.

Hlavnými prínosmi projektu sú významné úspory energie v objeme 54,24 percenta podľa tepelno-technického posudku a zníženie emisií skleníkových plynov v objeme 29,10 tony oxidu uhličitého za rok, skonštatoval pred časom primátor. Obnovená budova MŠ tiež podľa neho prinesie zvýšený tepelný komfort, zlepšenie pracovných podmienok a životného prostredia.

Mestskí poslanci zároveň odobrili zabezpečenie spolufinancovania na projekte obnovy Základnej školy (ZŠ) s MŠ na ulici Veľká okružná v rámci novej výzvy na rekonštrukciu a modernizáciu ZŠ. Po dopracovaní projektovej dokumentácie predstavuje celkový rozpočet projektu 1.039.356,10 eura, nenávratný finančný príspevok je vo výške 956.207,61 eura. Mesto je povinné zabezpečiť minimálnu spoluúčasť vo výške ôsmich percent z celkových oprávnených výdavkov, čo je viac ako 83.000 eur.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol