Zvolen: Mesto vyhlási súťaž na údržbu verejnej zelene na roky 2024 až 2027

02.11.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Zvolen 2. novembra (TASR) - Mesto Zvolen vyhlási verejné obstarávanie na údržbu mestskej verejnej zelene na roky 2024 až 2027 za viac ako milión eur. Rozhodli o tom zvolenskí mestskí poslanci na októbrovom rokovaní mestského zastupiteľstva.

Zámer je viazaný na zabezpečenie kosenia verejných plôch vo Zvolene s predpokladanou hodnotou zákazky 1.229.013 eur bez DPH. Výsledkom bude uzavretie dohody na obdobie 48 mesiacov. "Požadovaná je kosba plôch so zberom pokosenej trávy alebo s mulčovaním. Druh kosby je vyšpecifikovaný na mapách a tiež bude upravovaný podľa skutočných potrieb," pripomína samospráva v materiáli pre poslancov. Poskytovanie služieb je naplánované od januára nového roka do konca decembra roku 2027.

Vedúci odboru výstavby a životného prostredia zvolenského mestského úradu Maroš Hrádela objasnil, že časť mesta kosí komunálne stredisko, čo je približne 600.000 štvorcových metrov. Ďalších 270.000 štvorcových metrov má na starosti zvolenský lesný podnik. Zostávajúce plochy, ktorých je vyše 780.000 štvorcových metrov, plánuje samospráva zabezpečiť dodávateľom.

Kosením v meste sa zvolenské mestské zastupiteľstvo tento rok zaoberalo aj na svojom májovom zasadnutí. Poslanci sa na jar zhodli na tom, že samospráva ukončí spoluprácu s doterajším dodávateľom kosenia, pretože ich práca nebola v požadovanej kvalite ani čase.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača