Trenčianska radnica zrekonštruuje za takmer pol milióna eur kotolňu na plavárni

31.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Trenčín 31. októbra (TASR) - Trenčianska radnica začne v novembri za viac ako 492.000 eur rekonštruovať kotolňu v krytej plavárni. Plaváreň bude od 20. novembra asi tri týždne mimo prevádzky. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Kotolňu je potrebné zrekonštruovať pre jej zlý technický stav a vysokú energetickú náročnosť. Vybudovaná bola v roku 2000. Časť kotlov je v súčasnosti v havarijnom a v podstate nefunkčnom stave. Nová moderná kotolňa bude pozostávať najmä z dvoch plynových a dvoch biomasových kotlov, tepelného čerpadla, nového merania a regulácie. Predpokladané ročné úspory dosiahnuté touto rekonštrukciou sú v nasledujúcom roku vyčíslené na približne 200.000 eur," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, mesto ešte do konca tohto roka zrekonštruuje ďalšie tri kotolne - v budove Mestského hospodárstva a správy lesov na Soblahovskej ulici, na mestskom úrade a na Základnej škole Na dolinách. Vrátane kotolne na krytej plavárni mesto investuje v tomto roku do modernizácie a výstavby nových kotolní viac ako 1,14 milióna eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol