V Podlaviciach budú nový športový areál pre deti i dospelých 
Banskobystrická samospráva investuje do multifunkčného areálu.

31.07.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Zatiaľ čo sa pracuje na budovaní multifunkčného športového areálu pri Základnej škole (ZŠ) Radvanská 1 v Banskej Bystrici, v rukách stavebníka je už aj časť nevyhovujúceho športoviska pri ZŠ Gaštanová na sídlisku Podlavice. Po ukončení stavebných prác budú môcť žiaci a verejnosť využívať bežecký ovál s rozbehovou dráhou a doskočiskom, priestor pre vrh guľou, zahrajú si tenis, volejbal, basketbal, hádzanú či malý futbal. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Ako doplnila, projekt počíta po verejnom obstarávaní s finančnými prostriedkami vo výške 200.000 eur. "V myšlienke Európskeho mesta športu pokračujeme aj tento rok, a to nielen vyčlenenými financiami na podporu športových klubov a podujatí vo výške 1,3 milióna eur, ale i ďalšími významnými investíciami do športovej infraštruktúry. Na chátrajúcom športovisku v Podlaviciach je v súčasnosti takmer nemožné vykonávať športovú činnosť. Projekty na vybudovanie nového multifunkčného priestoru vyzerajú dobre, preto verím, že výsledok bude stáť za to. Všetci obyvatelia a žiaci ho budú môcť využívať na loptové hry, bežecké aktivity či posilňovanie tela," konštatoval primátor Ján Nosko.

V rámci stavebných úprav dôjde k odstráneniu pôvodných betónových obrubníkov, antukového a trávnatého povrchu. Potom stavebník vykoná pozemné práce nevyhnutné pre realizáciu stabilizačných a podkladových vrstiev. Ihrisko bude oplotené.

"Na záver bude osadené základné športové vybavenie, stĺpiky a siete na volejbal i tenis, basketbalové koše a bránky na hádzanú či malý futbal. Potrebné prvky nebudú pevne zabudované do zeme, aby sme docielili multifunkčnosť ihriska. Suma projektu pred verejným obstarávaním bola vyčíslená približne na 290.000 eur. Súťažou sa nám podarilo ušetriť okolo 90.000 eur," zdôraznil prednosta magistrátu Martin Adamec. V roku 2017, keď niesla Banská Bystrica titul Európske mesto športu, predstavovala celková investícia do športu 2.586.000 eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava