Ľudový jarmok V Nedožeroch – Brezanoch oslávi jubileum 
Podujatie v areáli Pod vŕbičkami ovládnu ľudoví remeselníci a folkloristi.

31.07.2018 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Areál Pod vŕbičkami v Nedožeroch-Brezanoch (okres Prievidza) bude opäť patriť ľudovým remeslám a folklóru. Jubilejný ročník Ľudového jarmoku Pod vŕbičkami sa tam bude konať 4. augusta, informovala Bibiána Krpelanová z Miestneho odboru Matice slovenskej Nedožery-Brezany.

"Tento rok vstupuje ľudový jarmok do svojho piateho ročníka. V príjemnom prírodnom areáli nás svojou zručnosťou poctia ľudoví remeselníci a umelci, ktorí tvoria pôvodnými remeselnými technikami a materiálmi, prípadne staré techniky používajú na novodobé materiály," načrtla Krpelanová.

Čo-to sa návštevníci podľa nej naučia od keramikára, korytára, medovnikárok, priadky, drotára či košikárov. "Ak im pri potulkách remeslami vyhladne, máme pre nich pripravené domáce koláče a guláš, o smäde tiež nebudú. Deti sa môžu povoziť na drevenom kolotoči alebo na koni," priblížila.

Jarmok sa v areáli začne o 11.00 h, od 16.00 h sa na ňom predstavia i folkloristi. "Návštevníkom spríjemnia poobedie svojimi vystúpeniami folkloristi z Rokôšky z Nitrianskeho Rudna, Seniora Vtáčnik z Prievidze a Vršatca z Dubnice nad Váhom. Na záver do tanca zahrá ľudová muzika z Dolnej Oravy," doplnila Krpelanová.

Podujatie pripravil Miestny odbor Matice slovenskej Nedožery-Brezany a Obecný úrad Nedožery-Brezany s finančnou podporou Matice slovenskej a Trenčianskeho samosprávneho kraja. V prípade nepriaznivého počasia sa jarmok bude konať v kultúrno-spoločenskej miestnosti obecného úradu. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol