Cyklobusy v TSK prepravili počas uplynulej sezóny na dvoch trasách 439 bicyklov

26.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Trenčín 26. októbra (TASR) - Na dvoch trasách prepravili počas tohtoročnej sezóny cyklobusy v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) 439 bicyklov, čo je o 101 viac, ako v minulom roku. Informoval o tom krajský cyklokoordinátor Ondrej Repka.

Pre modré autobusy s cyklovozíkom jazdiacim počas sviatkov a víkendových dní, bol podľa neho najsilnejším mesiacom júl. Na oboch trasách prepravili cyklobusy 143 bicyklov.

Štatisticky viac cyklistov uprednostňovalo trasu Trenčín - Nitrianske Rudno a späť (276 bicyklov), kde okrem najsilnejšieho júla (81 bicyklov) využilo cyklobus v priemere zhruba 50 cyklistov mesačne.

Na trase Trenčín - Bánovce nad Bebravou a späť počas piatich mesiacov prepravili 163 bicyklov. Najsilnejším mesiacom bol opäť júl (62 bicyklov), najslabším máj (desať bicyklov).

Teší nás, že záujem o cyklobusy aj tento rok rástol, pretože aj vďaka nim môžu nadšenci bicyklovania spoznávať viac ako 55 kilometrov cyklotrás a 1500 kilometrov značených cykloturistických trás, ktoré Trenčiansky kraj ponúka," doplnil Repka.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol