Považskobystrická radnica pripravila na Dušičky všetky cintoríny

24.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Považská Bystrica 24. októbra (TASR) - Považskobystrická radnica pripravila na Dušičky všetky cintoríny v meste. Cintoríny vykosili, pripravili kontajnery na očakávané zvýšené množstvo odpadu. Informoval o tom primátor Považskej Bystrice Karol Janas.

"Počas Dušičiek bude mať zvýšenú pohotovosť mestská polícia. Na všetkých prístupových cestách k hlavným mestským cintorínom bude dohliadať nad bezpečnosťou a predchádzať zbytočným kolíziám," uviedol Janas.

Podľa vedúcej odboru prevádzky, údržby a služieb mesta Jany Mičkovej, mesto spravuje 22 cintorínov, ktoré kosí štyrikrát do roka. Posledná kosba sa skončila v polovici októbra.

Na najväčších cintorínoch umiestňujeme ďalšie kontajnery na odpad. Na všetkých cintorínoch je pripravený drvený štrk, v prípade nepriaznivého počasia bude správca pohrebísk štrk rozsypávať na nespevnené plochy na cintorínoch," doplnila Mičková.

Ako dodala, na cintorínoch nie je najdôležitejšia výzdoba, ale čas a modlitba, ktoré pozostalí venujú svojim zosnulým príbuzným a známym.

"Výzdoba by mala byť jednoduchšia a taká, ktorá sa dá po použití vyseparovať. Ľudia by mali uprednostňovať prírodné materiály namiesto umelých kytíc, ktoré sa nedajú vytriediť a skončia na skládkach," zdôraznila Mičková.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol