V Poprade pokračuje výmena verejného osvetlenia
Časť prác chcú ukončiť v roku 2023.

24.10.2023 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Poprad 24. októbra (TASR) - V Poprade v týchto dňoch pokračuje výmena verejného osvetlenia. Pri dome kultúry začiatkom tohto týždňa osadzovali nové stožiare, čo spôsobilo aj krátkodobé dopravné obmedzenie. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti, práce prebiehajú aj v iných častiach mesta.

"Doplnené bolo nové osvetlenie na Bottovej ulici. Kompletná výmena kabeláže, podperných bodov a svietidiel bola vykonaná na Chalupkovej ulici, časť i na Kollárovej a momentálne beží kompletná výmena verejného osvetlenia s výmenou kabeláže pre cestnú svetelnú signalizáciu (CSS) na ceste I/66 od železničného podjazdu cez kruhový objazd až k Uherovej ulici," uvádza mesto.

Pôvodné verejné osvetlenie už bolo podľa primátora Antona Danka značne technicky opotrebované. Upozornil, že niektoré staré stožiare vplyvom času začali chátrať a stali sa nebezpečnými pre svoje okolie. "Výhodou je aj to, že nové verejné osvetlenie zníži prevádzkové náklady a spotrebu elektrickej energie. Výmenou získame možnosť budúceho doplnenia smart prvkov a prepojenia svietidiel verejného osvetlenia s rozvádzačmi zabezpečujúcimi diaľkové ovládanie. To umožní diagnostiku osvetľovacej sústavy a nastavenie intenzity svietenia za účelom zníženia spotreby elektrickej energie," objasnil primátor.

Do konca roku 2023 mesto plánuje ukončiť komplexnú rekonštrukciu verejného osvetlenia a CSS na ceste I/66 a taktiež jeho doplnenie na Rovnej ulici a v Továrenskej štvrti. Ukončenie prác bude závislé aj od klimatických podmienok. Obnova časti verejného osvetlenia, rekonštrukcia kabeláže, výstavba a doplnenie verejného osvetlenia si vyžiada podľa zmlúv s dodávateľmi približne 1,26 milióna eur.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača