Myjavský výrobca ekologických obalov ECO - BAGS oslavuje 10. výročie
Tradičný slovenský výrobca papierových obalov ECO - BAGS  oslavuje v týchto dňoch 10 rokov pôsobenia v Myjave. 

17.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: OTS

Zameriava sa na produkciu papierových obalov určených najmä na potravinárske výrobky. V posledných rokoch bolo v závode preinvestovaných viac ako 10 miliónov EUR na celkovú modernizáciu strojového parku a infraštruktúry s cieľom zvýšiť výrobnú kapacitu a zlepšiť celkovú kvalitu výrobkov a konkurencieschopnosť na európskych trhoch. Medzi rokmi 2015 – 2022 bol každoročný priemerný nárast výroby a predaja papierových vreciek viac ako 14%. Výrobná kapacita závodu je v súčasnosti viac ako 1,5 miliardy kusov vysokokvalitných papierových vreciek ročne.

 

 

Viac ako 90 % produkcie exportujeme do krajín EÚ, najmä do Nemecka, Francúzska, Českej republiky, Veľkej Británie a Rakúska. Našimi zákazníkmi sú najmä nadnárodné maloobchodné siete, renomovaní európski veľkoobchodníci s obalovými materiálmi, ako aj stredne veľké lokálne pekárne a siete potravín. ECO – BAGS je hrdým nositeľom viacerých renomovaných certifikátov ako napr. PEFC, BRC či FSC, ktoré sú vyžadované najmä zákazníkmi v západnej Európe” povedal počas Dňa otvorených dverí v závode Milan Fiľo, prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s., ktorého je závod ECO - BAGS súčasťou.

 

 

Závod ECO – BAGS v súčasnosti zamestnáva viac ako 110 kmeňových pracovníkov. Vyrába papierové obaly pre rýchle občerstvenie, vrecká na pečivo a papierové obaly na balenie drobných darčekových predmetov. Výroba vreciek prebieha na technologických linkách, kde sa na začiatku linky vloží presne definovaný kotúč papiera a na konci vychádzajú hotové výrobky, t.j. papierové vrecká s potlačou alebo bez potlače. „V závode máme výrobné linky MATADOR NG od spoločnosti  Maschinen, čo je renomovaný nemecký výrobca, líder na trhu v oblasti tlačiarenských, a spracovateľských strojov pre obalový priemysel,“ vysvetlil riaditeľ závodu Štefan Bošeľa. 

 

 

O spoločnosti ECO-INVESTMENT, a.s.:

ECO-INVESTMENT, a.s. je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, spracovanie mäsa, reality a telekomunikácie. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol