Hlavný mestský cintorín v Prievidzi bude v období sviatkov otvorený dlhšie

16.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prievidza 16. októbra (TASR) - Hlavný mestský cintorín na Mariánskej ulici v Prievidzi bude v období jesenných sviatkov otvorený dlhšie. Osobitné otváracie hodiny bude mať od konca októbra do začiatku novembra i predajňa s pietnymi predmetmi a kvetmi. Informovala o tom samospráva na webe mesta.

Mestský cintorín bude od 27. októbra do 8. novembra otvorený od 7.00 h do 21.00 h. "Technické služby mesta Prievidza - Stredisko pietnych služieb prispôsobilo otváracie hodiny, aby v čo najväčšej miere vyhovelo návštevníkom pietnych miest, ktorí navštevujú hroby príbuzných na viacerých miestach," ozrejmila samospráva. Cintoríny v mestských častiach Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka, Hradec a Necpaly sú prístupné bez obmedzenia.

Správa cintorína bude v období jesenných sviatkov a zverejnených mimoriadnych termínov vystavovať aj nájomné zmluvy na hrobové a urnové miesta a umožní realizovať platby za hrobové a urnové miesta na ďalšie desaťročné, prípadne i viacročné obdobie.

Pohrebné obrady a smútočné rozlúčky bude správa cintorína zabezpečovať a pripravovať počas celých otváracích hodín predajne, ale realizovať ich bude v tomto období len v obvyklých dňoch a časoch, t. j. v pondelok až piatok o 12.00 h, 13.30 h a 15.00 h, mimoriadne podľa situácie aj o 10.30 h.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol