Mesto Prešov uzavrelo memorandá o spolupráci na podporu rozvojovej agentúry
Podnadpis článku...

16.10.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Na snímke primátor mesta Prešov František Oľha počas tlačovej konferencie 2. decembra 2022. FOTO TASR – František Iván.

Prešov 16. októbra (TASR) - Mesto Praešov uzavrelo v uplynulých dňoch s Prešovskou univerzitou v Prešove, Fakultou výrobných technológií Technickej univerzity v Košiciach so sídlom v Prešove a Energetickým klastrom Prešovského kraja memorandá o vzájomnej spolupráci v súvislosti so zriadením a činnosťou Rozvojovej implementačnej agentúry (RIA) mesta Prešov n. o. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.

Ako povedala, spolupráca bude spočívať vo výmene informácií, propagácii, ale i personálnej podpore a odbornej činnosti zameranej na výskumné aktivity.

Zúčastnené strany podpisom memoranda vyjadrili záujem o spoluprácu pri vzájomnom skvalitňovaní komunikácie, výmene informácií a konštruktívnej spolupráci v procese príprav pre zriadenie RIA. Ďalej pri spoločnej prezentácii a propagácii aktivít súvisiacich so zriadením a činnosťou RIA a pri všeobecnej podpore činnosti RIA. Rovnako pôjde o spoluprácu v rámci personálnej podpory a odbornej činnosti zameranej na energetickú efektívnosť, využívanie obnoviteľných zdrojov energie, projekčnú a inžiniersku činnosť, projekty Smart City, analytické a výskumné aktivity a podobne.

"Som rád, že na území mesta vznikne RIA mesta Prešov, n. o., ktorej cieľom je venovať sa energetickej bezpečnosti, smart agende a implementácii projektov, ktoré budú slúžiť k ďalšiemu rozvoju mesta. V rámci tejto agentúry vidím veľký priestor pre našu spoluprácu so vzdelávacími inštitúciami a energetickým klastrom, s ktorými sme uzavreli memorandum a ktorých potenciál vieme využiť s cieľom dosiahnutia čo najlepších výsledkov," uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.

Cieľom uzavretia memoránd je prehĺbiť a rozšíriť vzájomnú súčinnosť jednotlivých strán v rozvoji mesta Prešov. "Osobitne v oblasti služieb na podporu regionálneho rozvoja a zamestnanosti, výskumu, vývoja a vedecko-technických služieb a informačných služieb. Ďalej tvorby a ochrany životného prostredia a ochrany zdravia obyvateľstva, vzdelávania, výchovy a rozvoja telesnej kultúry a ochrany ľudských práv a základných slobôd, rešpektujúc osobitosti poslania a postavenia všetkých strán," dodala Rácová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača