Mesto Prievidza vybudovalo na Svätoplukovej ulici nové odstavné plochy

16.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prievidza 16. októbra (TASR) - Nové spevnené plochy na parkovanie pribudli na Svätoplukovej ulici v Prievidzi. Vodiči tam majú k dispozícii 14 miest na parkovanie. Do výstavby plôch investovala samospráva približne 120.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Parkovacie miesta vybudovala samospráva z plastových zatrávňovacích tvárnic so zatrávnenou výplňou. "Tento materiál sa použil z dôvodu dodržania územného plánu mesta pre časť sídliska Píly, v zmysle ktorého je riešenie problematiky nedostatku odstavných plôch nutné riešiť bez nároku na zábery verejnej zelene," vysvetlila vedúca oddelenia výstavby mestského úradu Andrea Nikmonová.

Vzhľadom na nevyhovujúce šírkové pomery dodávateľ v rámci stavby rozšíril aj miestnu komunikáciu o 1,4 metra pred parkovacími miestami, rovnako zrealizoval kompletnú rekonštrukciu miestnej komunikácie pred bytovým domom číslo 92 a rekonštrukciu povrchu miestnej komunikácie pred bytovým domom číslo 88. "Oprava spočívala v odstránení pôvodnej vrchnej vrstvy asfaltu, odfrézovaní vrstvy betónu, opravení podkladu a následne zrealizovaní novej obrusnej a ložnej vrstvy asfaltu," konkretizovala Krajčiová.

Dodávateľom prác bola spoločnosť Strabag. Stavbu úrad skolauduje do konca októbra.


 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol