V Bošanoch plánujú postaviť telocvičňu

09.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Na snímke sídlisko v obci Bošany 12. mája 2017. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.

Bošany 9. októbra (TASR) - Samospráva Bošian (okres Partizánske) plánuje rozšíriť športovú infraštruktúru v obci o novú telocvičňu. Zázemie v nej nájdu deti, stolní tenisti i verejnosť. Investíciu bude financovať z dotácie a vlastných zdrojov. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž.

Architektonické riešenie stavby je prispôsobené účelu. Časť objektu je jednopodlažná s pultovou strechou, druhá je dvojpodlažná so sedlovou strechou," opísala samospráva vo vestníku verejného obstarávania.

Jednopodlažná časť bude podľa nej slúžiť na stolnotenisové aktivity, v druhej časti budú vstupné priestory, schodisko, šatne pre chlapcov a dievčatá s hygienickým zázemím, priestory pre rozhodcov, technická miestnosť a sklad športového náradia. Celé druhé poschodie je určené pre fitnescentrum.

Náklady na výstavbu športoviska obec odhadla na 748.213,92 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Ako kritériá na výber víťaza súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu a lehotu výstavby. Záujemcovia musia zložiť i zábezpeku vo výške 20.000 eur.

Na výstavbu telocvične schválil obci Fond na podporu športu dotáciu vo výške 347.688,84 eura.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol