Partizánske uzatvorili ďalší bytový dom na Nábrežnej ulici

09.10.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 9. októbra (TASR) - Samospráva Partizánskeho uzatvorila ďalší bytový dom na Nábrežnej ulici. Objekt v zlom technickom stave plánuje ešte v tomto roku zbúrať. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Bytový dom 205 na Nábrežnej ulici radnica pred časom označila za prebytočný a neupotrebiteľný bez nákladnej rekonštrukcie, v budúcnosti ho neplánuje využívať. Na jeho asanáciu vyčlenila v rozpočte mesta 50.000 eur.

"Opatrenia trikrát a dosť viedli k deložovaniu viac ako 200 domácností. Z rôznych ulíc, všade tam, kde sú mestské nájomné bytové domy. A aj na Nábrežnej ulici," pripomenul Božik. Z pôvodných štyroch bytových domov v tejto lokalite tak zostane len jeden.

Po zbúraní objektu chce mesto na tomto mieste nateraz ponechať zeleň. Božik nevylúčil, že v budúcnosti tam samospráva môže postaviť bytový dom s parkoviskom i ihriskom, musia tam však podľa neho bývať slušní a prispôsobiví občania.

"Mesto medzičasom vytvorilo podmienky na výstavbu nových bytových domov, kde sú opäť nájomníci pod kontrolou mesta. Ide o nájomníkov, ktorí v minulosti neboli deložovaní, pretože porušovali verejný poriadok alebo neplatili nájomné," dodal pred časom primátor.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol