V UNB po streľbe v Dúbravke ošetrili 3 zranených, dvaja zostali

28.09.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Na snímke policajní technici a policajti prehľadávajú miesto streľby 28. septembra 2023 v bratislavskej Dúbravke. FOTO TASR - Michal Svítok.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Dvaja zranení po nočnej streľbe v bratislavskej Dúbravke zostali po operácii hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), tretieho po ošetrení prepustili domov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

"Jeden pacient s priestrelom ruky utrpel stredne ťažké zranenie, bol ošetrený a prepustený do domácej liečby, jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Ďalší dvaja pacienti utrpeli ťažšie zranenia, obaja sa museli podrobiť operačnému zákroku," priblížila Kliská.

Obaja sú podľa jej slov mimo ohrozenia života a pod stálym dohľadom zdravotníkov na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Utrpeli strelné poranenie ramena a lakťu, jeden z týchto pacientov mal okrem strelných rán aj rezné rany v oblasti krku, ktoré mu spôsobil útočník," spresnila.

Jeden zo zranených sa nachádza v bratislavskej Nemocnici Bory. "Stav pacienta je stabilizovaný," uviedla pre TASR PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Polícia vyšetruje nočný incident v bratislavskej Dúbravke, ktorý si vyžiadal jedného mŕtveho a ďalších štyroch zranených. Na Fedákovej ulici malo dôjsť k výbuchu v jednom z bytov a následne k streľbe. Na mieste udalosti sú viaceré policajné autá a policajti.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol