Spoločnosť Swiss od marca 2024 spojí leteckou linkou Košice a Zürich

13.09.2023 | Košický kraj | Autor: TASR

Košice 13. septembra (TASR) – Do Košíc prichádza nový letecký dopravca. Na pravidelnej linke Zürich – Košice – Zürich bude od 27. marca 2024 lietať švajčiarska letecká spoločnosť Swiss International Air Lines. Linka bude prevádzkovaná trikrát týždenne, informovali v stredu zástupcovia košického letiska a leteckého dopravcu.

Letecké spojenie v pondelok, stredu a piatok bude zabezpečovať lietadlo Airbus A220. Swiss je piatou leteckou spoločnosťou, ktorá bude lietať z Košíc na pravidelnej linke. Pôjde o jediné priame letecké spojenie Slovenska so Švajčiarskom, ktoré prinesie aj nové možnosti letov s prestupom v Zürichu.

Spustenie linky pred Veľkou nocou má uľahčiť predsviatočné cestovanie Slovákom žijúcim vo Švajčiarsku a ich rodinám. Letenky už sú v predaji.

"Príchodom tretieho sieťového dopravcu a zároveň tretieho člena leteckej aliancie Star Alliance sa výrazne zlepšuje letecká dostupnosť nášho regiónu. Veríme, že z toho bude výrazne profitovať podnikateľský sektor, cestovný ruch, ako aj početná komunita Slovákov žijúcich vo Švajčiarsku," uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak.

Swiss je súčasťou skupiny Lufthansa. Zástupkyňa Lufthansa Group pre Slovensko Zuzana Mrvová uviedla, že Košice s množstvom historických pamiatok si získavajú rastúcu popularitu. "Evidujeme silný dopyt po celom regióne a uvedomujeme si jeho vysoký potenciál z hľadiska cestovného ruchu. Letecké spojenie Košice - Zürich ponúkne aj atraktívne príležitosti na prestupe do množstva ďalších destinácií," skonštatovala.

Podľa štátnej tajomníčky Ministerstva dopravy (MD) SR Kataríny Brunckovej získajú Košice a široké okolie výrazne na atraktivite z hľadiska potenciálu pre priame zahraničné investície. "Taktiež sa teším na ďalší rozvoj turizmu v tomto krásnom regióne, ktorý rozhodne má čím prilákať aj švajčiarskych turistov," povedala.

V spoločnosti Letisko Košice - Airport Košice, a.s. má 66 % akcií medzinárodné letisko Viedeň, zvyšných 34 % akcií vlastní Slovenská republika zastúpená MD SR.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol