Trnava: Jarmočné čriepky v Dome hudby obohatia program víkendového jarmoku

13.09.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke Trojičné námestie počas Tradičného trnavského jarmoku, ktorý je návratom k tradíciám miestnych trhov v Trnave 7. septembra 2019. FOTO TASR – Martin Palkovič.

Trnava 13. septembra (TASR) - Počas víkendového Tradičného trnavského jarmoku (TTJ) čakajú na Trnavčanov na dvore Domu hudby Mikuláša Schneidera-Trnavského v poradí už štvrté Jarmočné čriepky. Trnavské osvetové stredisko (TOS) tam pripravilo na piatok a sobotu (15. a 16. 9.) vystúpenia formácií rôznych žánrov. Informovala o tom Veronika Behúlová z TOS.

Prvý deň sa začne vystúpením tanečného centra Rusalka, po ňom sa predstaví formácia Funny Fellows s hercom a muzikantom Romanom Féderom. Milovníkov dychoviek poteší Rovina z Veľkých Kostolian a program ukončí vystúpenie kapely Lomnické čháve. "Mladí talentovaní muzikanti vynikajú svojskými aranžmánmi populárnych rómskych, ľudových či iných skladieb a prinášajú svojmu publiku zážitok, z ktorého cítiť temperament, energiu a radosť z muzicírovania," uviedla Behúlová.

Na sobotnú jarmočnú náladu zahrá ľudová hudba Vieska z Vištuka, po nej si možno pozrieť vystúpenie domáceho detského folklórneho súboru Drienka. Pozvanie účinkovať prijal aj trnavský pesničkár Ľubomír Konečný s kapelou LPS. "Večer má priestor hudobný projekt mladej speváčky Vanessy Šarközi s virtuóznym klaviristom Milošom Bihárym, ktorí vytvárajú netradičné prevedenie cigánskych skladieb v modernom jazzovom šate s nádychom gypsy štýlu pod názvom Gypsy Jazz Project," doplnila Behúlová. Večer uzavrie koncert kapely Fortuan z Bratislavy.

Počas oboch dní bude pre všetkých pripravený Dvor chutí a remesiel, na ktorom predstavia ľudoví výrobcovia a na predaj budú výrobky z dreva, keramiky, slamy či textilu. Na podujatie je vstup voľný.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol