Gymnázium chcú pomenovať po prozaikovi Dominikovi Tatarkovi

13.09.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Na snímke pamätná izba Dominika Tatarku. FOTO TASR - Radovan Stoklasa, 2. novembra 2018, Plevník-Drienové.

Považská Bystrica 13. septembra (TASR) – Gymnázium v Považskej Bystrici oslávi v tomto roku 70. výročie svojho vzniku. Do jubilejného školského roku vstúpila škola s niekoľkými novinkami. Informoval o tom riaditeľ školy Pavel Mikuláš. Gymnázium chcú pomenovať po prozaikovi Dominikovi Tatarkovi.

Nový školský rok je podľa riaditeľa výnimočný najmä tým, že prvýkrát v histórii školy otvorili bilingválnu slovensko-anglickú formu štúdia.

"Zriadenie bilingválnej formy štúdia bolo pre nás výzvou. Vstupovali sme na neznámu pôdu a museli sme sa vysporiadať s určitými obavami. Tie sa okrem iného týkali aj záujmu uchádzačov. Boli sme veľmi milo prekvapení, pretože nakoniec bol enormný," doplnil riaditeľ.

Ako dodal, v jubilejnom roku chcú pomenovať gymnázium po rodákovi z neďalekej obce Plevník-Drienové, prozaikovi, esejistovi a publicistovi Dominikovi Tatarkovi.

"Myslíme si, že Dominik Tatarka je z osobností tohto regiónu veľmi vhodným kandidátom a pre našu školu bude veľkou cťou niesť jeho meno. Už len vďaka jeho výrazným spisovateľským úspechom, ale aj osobnostným charakteristikám," zdôraznil Mikuláš s tým, že žiadosť o zmenu názvu školy musí schváliť ministerstvo školstva.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol