MAS Malohont podporí budovanie ubytovacích zariadení v regióne sumou 300.000 eur

12.09.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke zachované drevené ľudové domy v obci Drábsko v časti Skálnik v okrese Brezno v nedeľu 28. augusta 2022. FOTO TASR - Ján Krošlák.

Hrachovo 11. septembra (TASR) - Miestna akčná skupina (MAS) Malohont vyhlásila výzvu na predkladanie projektov zameraných na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu ubytovacích a rekreačných zariadení v regióne. Na tento účel je vyčlenených takmer 300.000 eur, projekty je možné prihlásiť do 30. októbra. TASR o tom informovala manažérka MAS Malohont Danica Blahová.        

"V rámci projektov podporíme výstavbu nových ubytovacích zariadení alebo rekonštrukciu a modernizáciu existujúcich ubytovacích zariadení či nevyužívaných objektov na ubytovacie zariadenia s kapacitou od piatich do 30 lôžok. Tieto aktivity je možné realizovať len v nadväznosti na investície do rozvoja rekreačných a relaxačných činností," priblížila Blahová. Ako dodala, oprávnené sú aj investície do výstavby, rekonštrukcie a modernizácie doplnkových relaxačných a rekreačných zariadení v nadväznosti na existujúce ubytovacie zariadenie.

O finančný príspevok vo výške maximálne 30.000 eur, respektíve 100.000 eur na jeden projekt sa môžu uchádzať mikro a malé podniky vo vidieckych oblastiach, fyzické a právnické osoby podnikajúce v oblasti poľnohospodárskej prvovýroby, obhospodarujúce lesy alebo podnikajúce v oblasti chovu rýb. Minimálna výška príspevku je 10.000 eur, intenzita podpory predstavuje 85 percent z celkových oprávnených výdavkov.

Cieľom výzvy je prispieť k zlepšeniu podmienok pre rozvoj cestovného ruchu v regióne Gemer-Malohont prostredníctvom investícií do ubytovacích zariadení a doplnkových služieb k nim," vysvetlila Blahová. Projekty je možné podávať do 30. októbra, všetky potrebné informácie sú dostupné na webovej stránke MAS Malohont.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača