Prešov: Mesto zavádza od septembra MHD pre deti a mládež za euro

17.08.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prešov 17. augusta (TASR) - Mestskú hromadnú dopravu (MHD) pre deti a mládež vo veku od šiestich do 18 rokov s trvalým pobytom v Prešove a obci Ľubotice za euro zavádza od 1. septembra mesto Prešov. Na takzvaný evidenčný predplatný cestovný lístok (PCL) budú môcť cestovať v prvom tarifnom pásme. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová. Euro za ročný lístok zaplatia deti a mládež vo veku od šiestich do 17 rokov a mládež od 17 do 18 rokov zaplatí za trojmesačný lístok rovnako euro.

Snahou mesta je podľa primátora Františka Oľhu dlhodobo rozširovať a podporovať verejnú dopravu ako hlavný spôsob prepravy v Prešove.

"Vysoký podiel bezemisnej dopravy, hlavne trolejbusov a prichádzajúce elektrobusy nám prinesú čistejšie mesto, kvalitnejšie ovzdušie a výrazne uľahčia cestovanie najmä do školy a do práce. Naším cieľom je v tomto prípade umožniť deťom a mládeži, aby mohli za svojimi krúžkami a športovou činnosťou dochádzať v rámci mesta Prešov bezplatne, a aby k tomu nemuseli využívať prepravu osobnými vozidlami," uviedol Oľha.

Tomuto kroku podľa neho predchádzali mnohé rokovania a kompletná príprava a analýza zo strany dopravného podniku (DPMP), a rovnako veľký záujem obyvateľov o túto službu. Verí, že ju budú deti a mládež naplno využívať.

Bližšie informácie, týkajúce sa podmienok prepravy a spôsobu uplatňovania si nároku na PCL - Evidenčný 18, spolu s postupom, ako si vybaviť potrebnú dopravnú kartu, nájdu záujemcovia na webstránke mesta Prešov www.presov.sk.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol