V Poprade menia teplovody

17.08.2023 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Poprad 17. augusta (TASR) - Výmena teplovodov v Poprade, ku ktorej toto leto pristúpila Popradská energetická spoločnosť (PES), má priniesť úsporu nákladov. Mesto na webovej stránke informovalo, že s prihliadnutím na vek a technický stav potrubných rozvodov, ktoré boli vybudované v 60. až 80. rokoch minulého storočia, menia teplovody na sídlisku Západ a tiež v areáli základnej školy (ZŠ) s materskou školou v mestskej časti Veľká.

"Vhodnou voľbou nových systémov, hlavne vzhľadom na ich izolačné vlastnosti a prevádzkové parametre, možno získať nemalú úsporu prevádzkových nákladov," uviedla konateľka PES Silvia Šifrová. Dodala, že namiesto pôvodných potrubí z pozinkovanej ocele a iných materiálov sa pri obnovách rozvodov už používajú moderné predizolované potrubia zodpovedajúce najvyšším štandardom kvality. Ich životnosť sa odhaduje na viac než 50 rokov. Výmenou teplovodov sa podľa Šifrovej významne zvyšuje aj účinnosť výroby tepla.

"Aj takýmito krokmi prispievame k tomu, aby občania nášho mesta napojení na sústavu centralizovaného zásobovania teplom mali čo najprijateľnejšiu a ekonomicky únosnú cenu tepla. Vďaka pravidelnej dlhoročnej starostlivosti patrí PES k popredným teplárenským spoločnostiam, ktoré dosahujú legislatívne stanovené normatívne účinnosti výroby," zhodnotil primátor Popradu Anton Danko.

Počas letných odstávok PES okrem výmeny rozvodov dbá aj na ich periodickú údržbu, ktorou sa zabezpečí bezproblémová dodávka tepla a teplej vody počas vykurovacej sezóny.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol