Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku ponúknu večerné prehliadky i prednášku

16.08.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bojnice 16. augusta (TASR) - Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku budú patriť večerným prehliadkam nádvorí, komediálnemu predstaveniu i prednáške. Vo vybraných termínoch budú môcť návštevníci spoznať príbeh o katovi, históriu zámku i dianie v Uhorsku. Informovala o tom PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Príbeh starého kata, ktorý by rád naučil svojho syna remeslu, uvidia návštevníci 18. a 19. augusta. Večernú prehliadku nádvorí s komediálnym predstavením v podaní Sokoliarov Aquila ukončí ohňová šou.

So slovenskou históriou zábavnou formou sa návštevníci múzea zoznámia 22. a 29. augusta prostredníctvom šermiarsko-divadelnej spoločnosti Via Historica. Po humorne ladených scénkach a šermiarskych súbojoch v Huňadyho sále sa budú môcť poprechádzať po rodinnej hrobke, francúzskom parku a prírodnej travertínovej jaskyni priamo pod zámkom.

Diane v Uhorsku na prelome 16. a 17. storočia prostredníctvom Abrahamidesovej postily priblíži prednáška dokumentátora Andreja Alberta, ktorá sa bude konať 24. augusta. Prednáška je súčasťou večerných prehliadok nádvorí, ktoré budú môcť návštevníci ešte absolvovať v stredu, vo štvrtok (17. 8.), 23., 24., 30. a 31. augusta.

Tajomstvá premien zámku, hradného kopca a jaskyne od najstarších čias po súčasnosť priblíži podujatie Od hradu po zámok 25. augusta. Večernými nádvoriami a niektorými zaujímavými a doposiaľ neprístupnými miestami hradného areálu prevedie verejnosť riaditeľ SNM-Múzea Bojnice Igor Socha.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol