Deti po onkologickej liečbe strávili Noc pod hviezdami
Podujatie pripravilo prešovské OZ Športom k radosti.

24.07.2018 | Prešovský kraj | Autor: Ján Lašák

Občianske združenie Športom k radosti z Prešova úspešne pokračuje vo svojom projekte Spolu to dokážeme, ktorého najdôležitejším cieľom je spájať aktivity detí po onkologickej liečbe so svojimi rovesníkmi a ich rodinami. Prvé stretnutie s názvom Noc pod hviezdami bolo 13. a 14.júla v obci Litmanová, ktorá je známa tým, že sem každý rok putujú tisíce veriacich.

„Pre niekoho je toto miesto možno symbolické viac pre niekoho menej. Nepochybne tu však bolo vidieť veľa radosti zo života. Sila rodiny, viera v uzdravenie i poďakovanie na Hore Zvir to všetko sme zažili spolu v lone prekrásnej slovenskej prírody,“ konštatovala štatutárka OZ Monika Brillová.

Dodala, že sa nehľadelo iba na hviezdy, pretože kým sa večer rozžiarili ochutnali množstvo dobrôt. Nechýbali športové aktivity, ktoré prebiehali až do zotmenia.

„Na druhý deň sa deti s rodičmi vybrali navštíviť známe pútnické miesto, kde sa osviežili vodou z prameňa. Okrem toho sme v ten deň stihli aj prehliadku Hradu Ľubovňa a Nestville parku,“ dodáva Billová.

           

FOTO: Účastníci projektu Spolu to dokážeme na Hrade Ľubovňa. Foto: 14.júla 2018  - Veronika Miháliková.

 

Júlové stretnutie detí po onkologickej liečbe vyvrcholilo podujatí Plávaj ako delfín v Aquacity Poprad. Strávili spoločné chvíle podtatranský wellness, program s animátormi a zahrali si aj plážový volejbal. V bazéne mohli relaxovať aj tí z účastníkov, ktorí tento rok pocestujú s výpravou na Onkoolympiádu do Varšavy.

Občianske združenie Športom k radosti vzniklo vlani, hoci jeho členovia aktívne pôsobia už niekoľko rokov. Jeho zámerom je pomáhať rodinám detí, ktoré absolvovali onkologickú liečbu, pripravovať športové podujatia, podporovať talentovanú mládež. Cieľom Projekt "Spolu to dokážeme" je určený pre deti s onkologickým ochorením a ich rodiny. Je realizovaný vďaka finančnej podpore Karpatskej nadácie a grantového programu "Tu žijeme a pomáhame".  

Podujatie v podtatranskej oblasti podporili Karpatská nadácia, Lear Corporation Seating Slovakia, s.r.o. , Hrad Ľubovňa,  FRUXI Fresh, AGRO Hniezdne, Nestville Chocolate, obec Litmanová a fotografka Veronika Miháliková.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol