Lanový park v levickom amfiteátri sa nedokončil
O využití areálu rozhodne MsZ.

14.08.2023 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Levice 13. augusta (TASR) - Lanový park v Leviciach, ktorý mal byť vybudovaný v areáli bývalého amfiteátra, stojí nedostavaný už niekoľko rokov. Firma, ktorá mala nový park vybudovať, nedodržala zmluvné podmienky, park nedokončila, preto bude vyzvaná na vypratanie priestoru, informovala radnica. O využití priestoru bývalého amfiteátra, ktorého majiteľom je mesto Levice, budú rozhodovať mestskí poslanci.

Prenájom časti areálu amfiteátra spoločnosti Segoland schválili poslanci mestského zastupiteľstva v polovici roka 2018. Pozemok s rozlohou 3800 štvorcových metrov prenajalo mesto investorovi za symbolické euro ročne na desať rokov s predpokladom predĺženia nájmu na ďalšie roky.

V priestoroch amfiteátra mal vzniknúť športovo-relaxačný areál, lanový park a zábavné centrum. Pôvodný termín realizácie bol určený do konca októbra 2019. V areáli boli osadené stĺpy, na ktoré mali byť v ďalšom kroku upevnené laná alebo siete. V prácach sa však nepokračovalo.

V júli 2020 radnica informovala o posune prác približne o rok, dôvodom mala byť pandémia. Zástupca investora uviedol, že zahraničný generálny dodávateľ prvkov mal počas pandemických opatrení problém so vstupom na Slovensko. Finálne práce mali pokračovať v závislosti od počasia na jar 2021, trvať mali šesť až osem týždňov.

Podľa vedenia mesta Levice sa zmluvné strany dohodli na realizácii v novom termíne, no výstavba parku nepokračovala. Posledný termín realizácie bol 30. júna tohto roka. Zmluvné podmienky zo strany prenajímateľa neboli dodržané a park nie je dokončený, potvrdila radnica.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol