Poprad: Po rekonštrukcii sa zvýši kapacita nocľahárne na Levočskej ulici

10.08.2023 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Poprad 10. augusta (TASR) - Mesto Poprad rekonštruuje nocľaháreň na Levočskej ulici. Nenávratný finančný príspevok získala radnica z európskych štrukturálnych a investičných fondov. Po uskutočnenom verejnom obstarávaní sú oprávnené výdavky vo výške viac ako 433.000 eur, pričom výška nenávratného finančného príspevku je takmer 412.000 eur. Po rekonštrukcii sa zvýši kapacita nocľahárne. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

"Realizované je celoplošné zateplenie objektu, rekonštruovaná je strecha, elektrické rozvody, rozvody zdravotechniky, podlahy, WC, sprchy, umyváreň, opravené sú steny, riešené sú nové podhľady. Búrajú sa a odstraňujú všetky nevyhovujúce konštrukcie a rozvody. Pokladajú sa nové dlažby a linoleum. Opravujú sa steny a montujú nové sadrokartónové stropy," informuje radnica.

Klienti budú mať k dispozícii nové schodisko a zastrešený bezbariérový vstup do budovy, kde bude aj WC pre imobilných. V rámci dispozičnej úpravy a využitia priestoru na poschodí sa zvýši celková kapacita z 30 na maximálne 43 osôb s možnosťou núdzového prenocovania aj väčšieho počtu ľudí.

Prebiehajúce práce neumožňujú v súčasnosti objekt prevádzkovať, a preto mesto dočasne zabezpečilo pre klientov stan, sprístupnilo im bývanie v obytných kontajneroch a k dispozícii majú aj mobilné toalety.

"Teraz, v letnom období, využíva tieto naše sociálne služby asi 25 klientov. O všetkých sme sa postarali aj počas rekonštrukcie nocľahárne,“ povedala vedúca sociálneho odboru Mestského úradu v Poprade Petra Závacká.

"Našou povinnosťou je postarať sa aj o ľudí, ktorí z dôvodu nepriazne osudu nemajú vlastnú strechu nad hlavou a sú odkázaní na pomoc mesta, v ktorom žijú. Ich nepriaznivú sociálnu situáciu riešime v rámci všetkých dostupných prostriedkov a možností počas celého roka," dodal primátor mesta Poprad Anton Danko.

Rekonštrukcia nocľahárne by mala byť ukončená na prelome októbra a novembra tohto roku.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača