Nitra: Brezový háj má po revitalizácii novú zeleň, piknikové lúky aj ihriská

07.08.2023 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Nitra 7. augusta (TASR) - Mesto Nitra v týchto dňoch dokončuje revitalizáciu Brezového hája, ktorú začalo ešte vlani na jar. Celková investícia presiahla sumu 310.000 eur, radnica na ňu získala zdroje z fondov Európskej únie (EÚ).

Ako uviedol primátor Marek Hattas, návštevníci nájdu v parku nový mobiliár a množstvo vysadenej zelene. "Máme tu nové detské ihriská, pribudli lavičky, odpadkové koše aj stojany na bicykle. V rámci revitalizácie zelene tu prebehlo veľmi veľa ozdravných rezov, vysadilo sa tu 250 nových stromov a 3000 trvaliek. Vznikla tu dažďová záhrada na zachytávanie vody, piknikové lúky a krásna kvetinová lúka," povedal Hattas.

V priestore Brezového hája vyrástli aj viaceré workoutové ihriská. "Sú po celom parku a ponúkajú možnosť zacvičiť si zadarmo pre každého. Evidujeme ešte niektoré detaily, ktoré potrebujeme dotiahnuť, napríklad osadenie ďalších lavičiek. Takže na zlepšení parku ešte budeme pracovať, ale v podstate je už jeho revitalizácia dokončená. Veríme, že park bude aj naďalej veľmi navštevovaným miestom v Nitre," doplnil Hattas.

Mesto v súčasnosti pracuje na viacerých veľkých zelených projektoch, na ktoré získalo peniaze z fondov EÚ. Je medzi nimi modernizácia Nového parku i revitalizácia hradného kopca. Najväčším je obnova Starého parku s rozpočtom viac ako šesť miliónov eur.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol