Hrebienok sa cez víkend premení na medvedie kráľovstvo

26.07.2023 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Na snímke deti s maskotmi na festivale Medvedie dni na Hrebienku 2. augusta 2019. EASYFOTO TASR Adriána Hudecová.

Vysoké Tatry 26. júla (TASR) - Hrebienok vo Vysokých Tatrách sa počas nadchádzajúceho víkendu (29. a 30. 7.) už po 16. raz stane dejiskom festivalu Medvedie dni. Tento rok bude mať premiérovo podobu dobrodružnej rodinnej hry. Informovala o tom riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

Dobrodružná hra sa začne na stanovišti u starého medveďa, kde návštevníkom rozpovieme príbeh o lesnom kráľovstve, na ktoré sa zmení práve Hrebienok - nástupné miesto v srdci Vysokých Tatier. Nebude žiadne klasické pódium, tentoraz program rozložíme na desať stanovísk v rôznych častiach lokality. Na deti budú čakať zaujímavé predstavenia spojené s plnením úloh o tatranskej faune a flóre, za absolvovanie všetkých stanovísk ich čaká darček," priblížila Blašková.

Dodala, že Medvedie dni budú v exteriéri zároveň spojené s edukačným programom, rôznymi ekologickými atrakciami, interaktívnymi hrami a súťažami. Deti sa dozvedia veľa zaujímavostí o práci horských záchranárov, horských nosičov, na vlastných pleciach si budú môcť spolu s rodičmi vyskúšať pravú nosičskú krošňu. So životom včiel deti zoznámi včelár z Východu a vysunuté expozície si pripravili aj galérie Poliankovo, Tricklandia a Dobrá hračka.

"Zaujímavý projekt sprievodcu náučnými chodníkmi uvedie Lesmír, o živote tatranských svišťov príde malým i veľkým návštevníkom porozprávať svišťológ Pavel Ballo," upozornil manažér horského strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Ani tento rok organizátori nezabudli na tradíciu a každé dieťa, ktoré si donesie na festival svojho plyšového medvedíka, dostane darček. Vstup na Medvedie dni je zdarma, podujatie sa koná za každého počasia.  

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol