Národné biatlonové centrum Osrblie sa bude modernizovať

22.06.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke NBC v Osrblí. Archív TASR.

Bratislava/Osrblie 22. júna (TASR) - Správna rada Fondu na podporu športu (FnPŠ) schválila v rámci športovej infraštruktúry národného významu poskytnutie príspevku na modernizáciu Národného biatlonového centra Osrblie vo výške viac ako 615.442 eur. Informuje o tom FnPŠ na svojom webe.

"Po tom, ako správna rada fondu už v decembri minulého roka podporila Národné biatlonové centrum Osrblie sumou skoro 100.000 eur, som veľmi rád, že rozhodla o pridelení ďalšieho príspevku vo výške zhruba 615.000 eur," uviedol predseda správnej rady FnPŠ Ladislav Križan. Národné biatlonové centrum v Osrblí bude v auguste hostiť majstrovstvá sveta v letnom biatlone a v januári 2024 zimnú edíciu európskeho šampionátu.

Na účely medzinárodných športových podujatí je nevyhnutná modernizácia areálu, ktorá by mala pozostávať z obstarania nových servisných buniek slúžiacich jednotlivým reprezentáciám.

"Nemenej dôležité sú aj stavebné práce vedúce k osvetleniu areálu," uviedol Križan. Zároveň verí, že tento krok pomôže k tomu, aby Národné biatlonové centrum Osrblie vo vlastníctve Slovenského zväzu biatlonu dostalo nový impulz. "Práve o podpornom stimule sme diskutovali aj s aktuálnym županom Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrejom Lunterom a primátorom mesta Brezno Tomášom Abelom. Som rád, že prichádza k spájaniu síl troch subjektov a zástupcovia oboch samospráv prisľúbili pomoc národnému športovému zväzu, ktorý čaká generačná obmena," doplnil. Základ je podľa jeho slov stanovenie si jednoduchého a zároveň kredibilného plánu na rozvoj areálu a zabezpečenie udržateľnej prevádzky, možno i s vidinou potenciálneho návratu pretekov Svetového pohára v budúcnosti.

Prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár uviedol, že poskytnuté finančné prostriedky budú použité na nákup a osadenie nových mobilných servisných buniek, novú mobilnú tribúnu a komfort celého areálu určite zvýši umelé osvetlenie štadióna. "Pevne verím, že značnú časť dotácie stihneme vyčerpať už pred letnými majstrovstvami sveta. Poskytnutá dotácia musí byť zrealizovaná a vyčerpaná do konca tohto roka," dodal.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol