V predstavení Cirkusu Paciento účinkuje 40 detí, klientov ŠLÚ

16.06.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke Špecializovaný liečebný ústav Marína v Kováčovej pri Zvolene 9. mája 2023. FOTO TASR - Ján Krošlák.

Kováčová 16. júna (TASR) - Približne 40 detí, ktoré sa aktuálne liečia v Špecializovanom liečebnom ústave (ŠLÚ) Marína v Kováčovej pri Zvolene, sa zapojí do záverečného predstavenia, ktoré v uplynulých dňoch vzniklo pod krídlami organizácie Červený nos Clowndoctors. Predstavenie sa koná v piatok v cirkusovom šapitó v areáli ústavu.

"Témou predstavenia bolo tentoraz horolezectvo. Deti spolu s klaunmi intenzívne trénovali cirkusantské zručnosti, aby sa na konci stali hviezdami nášho Cirkusu Paciento," uviedla pre TASR koordinátorka programu Katarína Reussová.

Cirkus Paciento je celotýždňový špeciálny program, ktorý do liečebne prináša Červený nos pravidelne každý rok. "Deti vždy po týždni nácvikov zvládajú to, o čom na začiatku programu ani nesnívali," uviedla ďalej Reussová. "Deťom to buduje ich sebavedomie, upevňuje sa kolektív," dodala.

Tzv. stanový Cirkus Paciento sa koná vždy v lete, počas troch mesiacov, a to nielen v ŠLÚ Marína v Kováčovej, ale aj v Hraňi a v Dolnom Smokovci. Cirkus tvoria piati klauni a traja hudobníci.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol