V kúpeľoch Smrdáky pripravili deň otvorených dverí pre rodiny s deťmi

16.06.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke kúpele v Smrdákoch. Archív TASR.

Smrdáky 16. júna (TASR) - Kúpele v Smrdákoch pripravili pre rodiny s deťmi deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v sobotu 17. júna od 9.00 h. Počas neho môžu rodičia aj mladí pacienti získať cenné rady od dermatológov v oblasti liečby detskej kože. TASR o tom za kúpele informovala Lívia Vávrová.

Ako doplnila, rodičia majú počas dňa možnosť skonzultovať zdravotný stav dieťaťa s kožnými lekármi. "Súčasťou dňa sú konzultácie s kožnými lekármi a nutričnou terapeutkou, ako aj prehliadka detskej balneoterapie, detskej liečebne a základnej školy. Okrem odbornej časti ponúkame aj sprievodný program," uviedla Vávrová.

Cieľom dňa otvorených dverí v kúpeľoch Smrdáky je zvýšiť povedomie o kožných ochoreniach, ktoré sa nevyhýbajú ani deťom, a zlepšiť informovanosť rodín, ktoré musia zápasiť s týmto nepríjemným ochorením.

"Liečime deti vo veku od troch do 18 rokov. Základom liečby sú sírovodíkové minerálne kúpele podávané formou vaňových kúpeľov alebo čiastočných minerálnych ručných a nožných vaní v priestoroch detskej balneoterapie. Používame tiež hypermangánové a otrubové kúpele a priaznivo pôsobí aj perličkový kúpeľ," informovala o tom lekárka Alina Hrabinová.

"Po dlhoročných skúsenostiach sme zistili, že je vhodné opakovať kúpeľnú liečbu každoročne tri roky po sebe. Pri opakovanej kúpeľnej liečbe sú najlepšie výsledky a 95 percent detí odchádza so zlepšením zdravotného stavu. Ak výsledky porovnávame s Mŕtvym morom, pacienti sa pri mori rýchlejšie vyliečia, ale účinok je dlhodobejší v Smrdákoch. Liečenie je síce pomalšie, ale účinok liečby vydrží minimálne pol roka až celý rok," doplnil bývalý primár kúpeľov Ján Lidaj.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol