Na piatom Lestivale budú mať silné zastúpenie draci

15.06.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke sú víly, ktoré krstia kvetmi netradičnú autobusovú zastávku, obrastenú machom a prútím, ktorá odvezie návštevníkov na festival Lestival 2019. V Trnave v piatok 3. mája 2019. FOTO TASR - Lukáš Grinaj.

Dolná Krupá 15. júna (TASR) - Piaty ročník rodinno-fantazijného festivalu Lestival sa bude konať v sobotu (17. 6.) v parku kaštieľa v Dolnej Krupej pri Trnave. V tomto roku budú mať na rozprávkových stanovištiach silné zastúpenie draci, aj takí, ktorých dosiaľ nikto nevidel a na Lestivale budú mať premiéru. Informovala o tom za organizátorov Žaneta Mikulíková.

Lestival, ktorý sa začne o 10.00 h, prinesie riečnu pannu, z oblohy zoskočia parašutisti a tmu rozvibruje rytmická bubnovačka na čele svetluškového sprievodu. "Pozvali sme aj zahraničných umelcov. Na chodúľoch tak deti stretnú motýľa, vílu a draka. Pripravili sme aj ohňovú šou s chrliacim drakom a LED show po zotmení," uviedla organizátorka Lestivalu Nikola Gergely.

Program ponúkne naraz až šesť pódií. Mapka s programom zavedie každého návštevníka podľa jeho záujmu, hlavné pódium Les rozozvučia koncerty Simy Magušinovej a hudobných skupín Hudba z Marsu, Chiki liki tu-a a Bystrík banda. Poobedie na ňom bude patriť folklóru a detským súborom. Najmenšie i väčšie deti čaká na ďalších dvoch pódiách šnúra interaktívnych predstavení, divadiel či tanečných vystúpení. Na autorské čítačky bude lákať pódium Sovičkovo. Posilnenia sa dočkala aj eko zóna s množstvom aktivít.

Doprava do Dolnej Krupej je zabezpečená kyvadlovou dopravou Lestibusom, odchádzajúcim spred železničnej stanice v Trnave cez vyzdobenú zastávku na Zelenom kríčku.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol