Piešťany pripravujú novú parkovaciu politiku

13.06.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Piešťany 13. júna (TASR) - Mesto Piešťany čaká rovnako ako viacero iných miest zmena parkovacej politiky. Júnové zasadnutie mestského zastupiteľstva (MsZ) sa bude zaoberať všeobecne záväzným nariadením (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel v zóne s regulovaným státím. Koncepcia statickej dopravy v Piešťanoch bola schválená na MsZ v júni 2022. Informovala o tom referentka pre komunikáciu mesta Veronika Bardíková.

Ako uviedla, Piešťanom záleží na zachovaní atmosféry mesta oddychu a rekreácie a preto je dôležité aj naďalej venovať zvýšenú pozornosť verejnému priestoru a jeho využitiu. Počet vozidiel v meste však stúpa a situácia s parkovaním sa komplikuje. "Parkovanie a odstavovanie vozidiel nie sú jedinou funkciou verejného priestoru, preto musia byť pri riešení parkovacích potrieb rovnocenne rešpektované nároky všetkých užívateľov priestoru, najmä chodcov, cyklistov, ale i hromadnej dopravy, zásobovania a podobne," informovala Miroslava Zrebná zo spoločnosti ARGUS - DS, ktorá koncepciu statickej dopravy vyhotovila.

Mestská parkovacia politika sa zameria na reguláciu parkovania s cieľom dosiahnuť optimálne využívanie verejných priestorov. Dôraz pritom kladie na zlepšovanie kvality života v Piešťanoch. Medzi ciele patrí napríklad zvýšenie obrátkovosti parkovacích miest v centre, presun strednodobých a dlhodobých návštevníkov centra z parkovísk v centre na parkoviská v jeho okolí. Má tiež zabezpečiť možnosť obyvateľom parkovacích zón stáť v blízkosti ich trvalého bydliska za zvýhodnených podmienok. Nový systém počíta aj so zavedením rezidentských kariet a ulice budú rozdelené do jednotlivých zón.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol