Potulka Trnavou zavedie návštevníkov do zákulisia divadla 
Nedeľné pokračovanie zavedie Trnavčanov i návštevníkov mesta za oponu Divadla Jána Palárika.

15.07.2018 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

V Trnave pokračuje cyklus Potulky malým Rímom. Jej nedeľné pokračovanie zavedie Trnavčanov i návštevníkov mesta za oponu Divadla Jána Palárika. Dlhoročný riaditeľ Emil Nedielka v úlohe sprievodcu im ukáže divadelné zákulisie, šatne hercov i ďalšie miesta inokedy divákom ukryté. 

Potulky malým Rímom pripravuje mesto Trnava na letné mesiace už takmer desať rokov. "V závere každého letného týždňa sa o Trnave takto možno dozvedieť viac, ako prezrádza pohľad na jej zaujímavé architektonické pamiatky. Sú to príležitosti nahliadnuť do spomienok pozoruhodných ľudí a na udalosti, ktoré sa vymykajú z rámca bežného diania," povedal hovorca radnice Pavol Tomašovič. 

Prvou tohtoročnou prehliadkou bola spomienka na Alfréda Wetzlera, trnavského rodáka, jedného z dvoch autorov svedectva o nacistických zločinoch v koncentračnom tábore v Osvienčim, odkiaľ sa mu podarilo utiecť. "Účasť bola nad očakávanie, prišli aj mladí ľudia, ktorých táto problematika zaujala," uviedla po jej skončení sprievodkyňa Emília Valachovičová. 

V nasledujúcu nedeľu 22. júla pri príležitosti desiateho výročia zavedenia eura na Slovensku nahliadnu záujemcovia do histórie peňazí, dozvedia sa, ktoré banky pôsobili v Trnave v uplynulom storočí a kde mali sídla. Trnavským bankovníctvom ich prevedie Peter Wagner.

Poslednou júlovou potulkou bude sprevádzať pamiatkarka Daniela Zacharová. Bude hovoriť o Trnave – meste veží. Prívlastok má mesto pre početné veže svojich početných kostolov, ktorými si vyslúžila pomenovanie malý alebo aj slovenský Rím.

..

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol