Záhorské osvetové stredisko sprístupnilo výstavu Náhlikova Senica 2023

30.03.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Senica 30. marca (TASR) - Vo výstavných priestoroch Záhorského osvetového strediska (ZOS) v Senici, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj, sprístupnili výstavu fotografií zo 63. ročníka Náhlikovej Senice 2022. TASR o tom informoval Miroslav Koprla zo ZOS.

Regionálnu výstavu neprofesionálnej fotografickej tvorby z okresov Senica a Skalica pripravilo ZOS. "Náhlikova Senica 2023 je regionálnym kolom celoštátnej postupovej súťaže a výstavy amatérskej fotografickej tvorby AMFO, ktorej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR," uviedol Koprla.

Ako doplnil, v tomto ročníku sa do súťaže prihlásilo 29 autorov. "Celkovo prihlásili do súťaže 159 fotografických prác. Hodnotila sa skupina autorov do 15 rokov, skupina autorov od 15 do 25 rokov a skupina autorov nad 25 rokov," informoval Koprla.

Z celkového počtu bolo 74 samostatných fotografií, 17 fotografických prác v kategórii diptych, 12 súborov v kategórii cykly a seriály v počte 47 fotografií. V kategórii experiment boli prihlásené do súťaže štyri fotografie.

Odborná porota uskutočnila výber fotografií na výstavu, ktorá je sprístupnená verejnosti do 14. apríla vo výstavných priestoroch ZOS v Senici. Otvorená je v pracovných dňoch od 8.00 do 16.00 h.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača