Vrbovské vetry sa začnú koncertom pre Mariána Vargu
Hlavný festivalový večer bude na futbalovom štadióne vo Vrbovom

10.07.2018 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Sprievodný program hudobného festivalu Vrbovské vetry, ktorý bude vo Vrbovom v sobotu (14.7.), začne v utorok večer koncertom pre Mariána Vargu. V podaní sláčikového kvarteta pod vedením violončelistu Jozefa Luptáka odznejú Vargove obľúbené skladby, ktoré hudobníci spolu s ním vybrali pre festival Konvergencie. Texty bude čítať Zuzana Kronerová. Informoval o tom manažér festivalu Miloslav Láber - Whisky.

V nasledujúcich dňoch sa návštevníci môžu tešiť na letné kino Bažant Kinematograf a menšie koncerty a besedy s osobnosťami. Vo štvrtok (12.7.) to budú novinár Jozef Kubáni, herečka Eva Pavlíková, v piatok (13.7.) herec a moderátor Dado Nagy, muzikant Dano Heriban a organizátor Vrbovských vetrov Braňo Jobus, ktorí predstavia svoju tvorbu pre deti, Whisky prinesie svoju prvotinu - knihu postrehov a fotografií Tretia planéta. 

Hlavný festivalový večer bude na futbalovom štadióne vo Vrbovom. V programe je česká legenda Mňága a Žďorp, world music prinesú  La3nocubano, na začiatku si návštevníci môžu vypočuť undergroundovú ikonu CHVM. "Nebudú chýbať festivalové klasiky, ako domáce Karpatské chrbáty a Vrbovskí víťazi alebo Chiki liki tu-a, ale aj Korben Dallas či Para. Lahôdkou festivalu bude vystúpenie veľkej českej legendy Progres 2. Tešíme sa aj na úchvatný Blikajúci dychový hudobný systém, ktorý sa stal 'vychytávkou' minulého ročníka," uviedol Whisky.

Jobus pokrstí svoju novú knihu Muflón Ancijáš a mimozemšťan a spoluorganizátor Vetrov Whisky Tretiu planétu. "Samozrejmosťou budú tradičné športové disciplíny, ako dostihy na hojdacích koňoch Veľká Vrbovská, plastová mega lukostreľba či automobilové preteky Formula Nula. No máme pripravené aj úplné novinky, ako prvý živý jukebox na svete, stavanie latríny či Veľká prestávka, ktoré iste rozochvejú bránice všetkých zúčastnených," dodal Whisky.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice