Vysvedčenie je vstupenkou do Gemersko-malohontského múzea
Bezplatný vstup platí do konca tohto víkendu.

29.06.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Všetky deti s vysvedčením môžu počas nasledujúcich troch dní využiť bezplatný vstup do Gemersko-malohontského múzea (GMM) v Rimavskej Sobote. Podľa slov jeho PR referentky Martiny Oštrom Marekovej stačí, ak sa pri príchode do múzea preukážu koncoročným vysvedčením za školský rok 2017/2018.

„Každé dieťa, bez ohľadu na známky na vysvedčení, môže bezplatne navštíviť stále expozície a aktuálne výstavy GMM. V termíne od piatku až do nedele 1. júla môžu detskí návštevníci vidieť výstavy ZOO – preťažená Noemova archa, Spomienka muránskej kameniny, Karol Pajer – hrdina boja proti fašizmu a Kremíkové nebo," priblížila Oštrom Mareková.

Medzi ďalšie zaujímavosti, ktoré v GMM čakajú na deti, patrí podľa jej slov skulptúra nosorožca a vyhynutého „slonieho vtáka" vurona obrieho, ako aj múmia egyptskej ženy. „V priestoroch stálej expozície venovanej protifašistickému odboju a Slovenskému národnému povstaniu v Gemeri-Malohonte nájdu fotostenu, pri ktorej sa môžu odfotiť v rakúsko-uhorskej pechotnej uniforme z I. svetovej vojny," dodala PR manažérka.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice