Storočný oslávenec absolvuje Zemplín Veterán Rallye 
Veterány sa vydajú na cesty dolného Zemplína z Michaloviec do Trebišova.

29.06.2018 | Košický kraj | Autor: M.Zdražilová

Športiaky, limuzíny, kabriolety aj motocykle sa vydajú na cesty dolného Zemplína z Michaloviec do Trebišova. Medzi nimi aj jubilant, storočný Ford T. Program tohtoročného trojdňového podujatia Zemplín Veterán Rallye začína 29.júna v Michalovciach na Námestí osloboditeľov. Informovala o tom organizácia Košice región turizmus.

Účastníkov rallye a divákov privíta zemplínsky folklór v podaní viacerých súborov. Pozrieť si môžu automobilové a motocyklové historické vozidlá. V rámci programu predstavia publikáciu Slovenské rekordy, v ktorej je zaznamenaný vlaňajší rekord – najviac veteranistických automobilov a motocyklov na jednom mieste – práve z tohto podujatia. "Piatkový program vyvrcholí dobovou módnou prehliadkou a prehliadkou automobilových legiend s koncertom slovenského Armstronga Petra Ondriu," informujú organizátori.

Menší fanúšikovia áut si môžu svoje zručnosti a vedomosti otestovať na dopravnom ihrisku priamo na námestí. "Ponuku prvého dňa podujatia doplní aj retro výstava v Zemplínskom osvetovom stredisku, výlet so sprievodcom k Senianskym rybníkom, tvorivé dielne, drevené historické atrakcie, ako kolotoč či chodúle," upozornili organizátori s tým, že vo večerných hodinách si veteránov môžu na parkovisku pred Thermalparkom Šírava pozrieť aj návštevníci tejto vodnej nádrže.

Účastníci rallye sa v sobotu (30.6.) vydajú spoznávať zaujímavosti južného Zemplína. Veterány si tak budú môcť pozrieť aj v Trebišove, Kačanove, Budkovciach a Lastomíre. Samotní účastníci absolvujú prehliadku múzea v trebišovskom kaštieli a navštívia aj tokajské pivnice vo Veľkej Tŕni.

Program podujatia vyvrcholí v nedeľu (1.7.) pred OC Zemplín v Michalovciach, kde okrem výsledkov rallye vyhlásia aj víťaza diváckeho hlasovania o 'Miss Veterán'. Pre divákov je navyše v tento deň pripravená novinka – okruh Michalovcami na historickom autobuse Škoda 706 RTO.

Zemplín Veterán Rallye, ktorý je v regióne najväčším stretnutím takýchto vozidiel, je zaradený do TOP podujatí programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol