V Partizánskom budú súťažiť zdravé i zdravotne znevýhodnené deti 
Organizátori nazvali podujatie po paralympionikovi Radovanovi Kaufmanovi.

27.06.2018 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Partizánske zažije druhý ročník podujatia Deň Radovana Kaufmana - deň mladých. Na Námestí SNP budú 27. júna súťažiť zdravé a zdravotne znevýhodnené deti o Zlatý odznak Radovana Kaufmana, pripravený je i hudobný program, v rámci ktorého vystúpia Adam Ďurica a Sima Martausová. 

Organizátori zo Slovenského paralympijského výboru (SPV) nazvali podujatie po rodákovi z Partizánskeho, paralympionikovi Radovanovi Kaufmanovi, ktorý ako chlapec prehral boj s ťažkou chorobou. Stihol však úspešne reprezentovať Slovensko v cyklistike a založil projekt Na kolesách proti rakovine.

Program na Námestí SNP v Partizánskom sa začne o 9. h, jeho súčasťou bude výtvarná súťaž Radovan Kaufman očami detí a finále súťaže o Zlatý odznak Radovana Kaufmana. "Od začiatku februára do 31. mája sa uskutočnili základné kolá v jednotlivých školách, do ktorých sa zapojilo 27 škôl bežného typu a šesť škôl so žiakmi so zdravotným znevýhodnením. Do finále o zlatý odznak postúpilo 50 detí, z toho 35 zdravých a 15 zdravotne znevýhodnených," priblížil predseda SPV Ján Riapoš. 

Deti budú podľa neho súťažiť v skoku do diaľky, behu na štyri krát desať metrov a v hode medicinbalom. "Víťazi jednotlivých kategórií získajú Zlatý odznak Radovana Kaufmana a prví traja diplom a vecné ceny," doplnil.

"Príbeh Radovana Kaufmana je príbehom veľkého bojovníka a veľkého človeka. To, ako sa po diagnóze nevzdával a čo aj napriek svojmu hendikepu dosiahol, je úctyhodné. Je veľmi inšpiratívny a dokáže nás motivovať, pretože niekedy sa nám zdajú malé problémy ako veľké prekážky a po prečítaní Radovanovho príbehu by sme to videli určite inak," dodal Ďurica.

Organizátormi podujatia sú SPV, mesto Partizánske a Základná škola Radovana Kaufmana. Vyhlásenie výsledkov oboch súťaží bude od 13. h pred ZŠ Radovana Kaufmana pri jeho soche. Moderátorom podujatia bude Juraj Turis. TASR informácie poskytla Eva Sládková z Propaganda house.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača