Mesto Revúca zbiera dobové fotky
Staré fotografie a pohľadnice Revúcej, ktoré majú obyvatelia vo svojich súkromných zbierkach, môžu darovať, prípadne zdarma zapožičať miestnej samospráve.

24.01.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: Ján Lašák

Ako TASR informovala Bibiana Jankóšiková, vedúca oddelenia regionálneho rozvoja Mestského úradu v Revúcej, po zdigitalizovaní ich v budúcnosti využijú pri príprave propagačných materiálov mesta.

Záujem ľudí, ktorí nám poskytli svoje fotografie a pohľadnice, bol najväčší tesne po vyhlásení výzvy, ale aj teraz nám občania prinášajú zaujímavé dokumenty. Napríklad jeden pán nám okrem pohľadníc a fotografií priniesol aj starú mapu z roku 1915, na ktorej sú zaznačené trasy lesných lanoviek pri Revúcej," priblížila vedúca.

 Mnohé pohľadnice či známejšie fotografie sa podľa nej opakujú aj vo viacerých exemplároch, ale nájdu sa aj raritnejšie snímky zo súkromných archívov. „Sú na nich často odfotení ľudia, ale v pozadí sú obchody, domy či celé uličky, ktoré už dnes v meste neexistujú," dodala Jankóšiková s tým, že si chcú vytvoriť súbor takýchto starých pohľadníc a fotografií aj s príslušnými súhlasmi na zverejnenie, aby v budúcnosti nebol problém s autorskými právami.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol