Kultúrne leto v Nitre ponúkne slávnosti, koncerty i festivaly
Podujatia ukončia oslavy 770. výročia udelenia mestských výsad.

24.06.2018 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

 Na koncerty, divadelné predstavenia i medzinárodné festivaly sa môžu počas tohtoročného leta tešiť obyvatelia i návštevníci Nitry. Bohatý kultúrny program, ktorý odštartovali už oslavy Medzinárodného dňa detí (MDD) 1. júna, potrvá až do prvých septembrových dní.

Súčasťou letného kultúrneho programu bude ponuka umenia rôznych žánrov, od tradičných detských divadelných predstavení, cez filmy, operetné a muzikálové melódie i dychovky až po rockové a komorné koncerty. „Cieľom je obohatiť letnú dovolenkovú sezónu kvalitnou ponukou programov a vytvoriť tak priestor pre relax rôznych vekových a záujmových skupín v Mestskom parku v na Sihoti," informovala radnica.

Hlavný program nitrianskeho kultúrneho leta sa po oslavách MDD začal už 2. júna, kedy sa na Svätoplukovom námestí konal Festival chutí a pokračuje koncertmi sakrálnej hudby, ktoré budú v rámci podujatia Musica Sacra prebiehať až do 1. júla. V sobotu 23. júna sa návštevníci mestského parku môžu tešiť aj na koncerty country hudby a prvý júlový týždeň bude v Nitre zasa patriť folklórnemu festivalu Akademická Nitra.

Začiatok júla obohatia aj tradičné mestské slávnosti Nitra, milá Nitra i divadelné a hudobné nedele v mestskom parku. Ďalšie letné dni vyplní Tancovačka na Svätoplukovom námestí, ktorá sa bude konať 27. júla. Neskôr sa na sídlisku Chrenová budú konať od 16. do 19. augusta Dožinkové slávnosti a od 24. do 26. augusta bude zasa prebiehať tradičný jarmok na sídlisku Klokočina.

Letné kultúrne podujatia ukončia oslavy 770. výročia udelenia mestských výsad Nitre. V rámci nich sa bude 2. septembra konať na Svätoplukovom námestí koncert Hoj, vlasť moja. Bodku za kultúrnym letom v Nitre dá 9. septembra Podzoborské vinobranie.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice