Po každom trnavskom Ekofeste vysadili stromy 
Filmové projekcie budú tradične v kine Hviezda a sú určené aj deťom zo škôl.

14.06.2018 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Po každom z predchádzajúcich desiatich ročníkov festivalu Ekofest v Trnave vysadili organizátori z jeho výťažku stromy, kríky, ruže alebo založili trávniky s lúčnymi kvetmi. Ani aktuálny 11. ročník nebude odlišný, uskutoční sa od štvrtka 21. do soboty 23. júna. Prvé dva dni budú venované dokumentárnym filmom s environmentálnou tematikou, posledný diskusiám a koncertným vystúpeniam. V tomto roku je lákadlom Peter Nagy so skupinou Indigo a Inekafe.

Filmové projekcie budú tradične v kine Hviezda a sú určené aj deťom zo škôl. Premietať sa budú dve pásma krátkych filmov, súčasťou bude aj výstava How to write the planet? (Ako písať planétu?) Lisy Rave a Juliety Aranda. Informoval o tom hlavný organizátor Ekofestu Matej Lančarič.

V sobotu sa na pódiu v Kamennom mlyne vystriedajú Family Friend, The Chronic Sleepers, Smola a hrušky, Arzén a na záver Nagy a Inekafe. „Súbežne bude v tamojšom hoteli Koliba bezplatný sprievodný program. O 16. h diskusia s Andrejom Kovalikom o manažmente krajiny, po nej Iniciatíva Slovensko bez GMO predstaví cestu pre Slovensko a o 17.20 hodine budú Michal Kravčík a Martin Kováč hovoriť o vode pre ozdravenie klímy v Trnave. Premietať sa budú filmy Erika Baláža Živá rieka a Vlčie hory. Odprezentujú sa aj environmentálne občianske združenia Priatelia Zeme, Slovensko bez GMO, Ľudia a voda a pre deti je pripravený športový program na kúpalisku," priblížil Lančarič.

Z vlaňajšieho výťažku Ekofestu vysadili stromy pri cintoríne na Ulici Terézie Vansovej, ročníky predtým ruže na Ústianskej ulici a v Ružovom parku, stromy v botanickej záhrade, areáli trnavskej nemocnice, Parku Ludwiga van Beethovena na Prednádraží a komunitnej záhrade na Mozartovej ulici.


 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice