VZN o herniach v Bratislave nie je v súlade so zákonom 
Krajský súd v Bratislave uznesením vyslovil nesúlad so zákonom.

07.06.2018 | Bratislavský kraj | Autor: E.Mader

Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o zákaze umiestnenia herní v hlavnom meste nie je v súlade so zákonom. To je verdikt Krajského súdu (KS) v Bratislave, ktorý sa na štvrtkovom pojednávaní vo svojom rozhodnutí stotožnil so sťažnosťou prokuratúry. Hlavné mesto sa chystá proti rozhodnutiu odvolať.

"Krajský súd v Bratislave uznesením vyslovil nesúlad Všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta Slovenskej republiky zo dňa 30. marca 2017 o zákaze umiestnenia herní na území hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy v celom jeho znení s ustanovením príslušných paragrafov a odsekov," vysvetlil vo štvrtok pre TASR hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

KS v Bratislave preskúmal zákonnosť prijatia predmetného VZN a postupu žalovaného predchádzajúceho jeho prijatiu.Súd v zmysle námietky žalobcu vylúčil možnosť opakovaného hlasovania o už raz vybavenej petícii, nakoľko sa jedná o špecifickú úpravu v zmysle zákona č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách."Úplné odôvodnenie rozhodnutia sa bude nachádzať v jeho písomnom vyhotovení. Proti uzneseniu súdu je možné podať kasačnú sťažnosť," dodal Adamčiak.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava