V Piešťanoch otvorili letnú kúpeľnú sezónu
Medzi atrakcie patrili preteky dračích lodí pod názvom Dragon cup.

03.06.2018 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

 V Piešťanoch počas tohto víkendu prebieha otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, ktoré sa uskutočňuje pravidelne už od roku 1992 počas prvého júnového víkendu. Program sa začal v piatok 1. júna dopoludňajším programom pre deti. Vo večerných hodinách sa uskutočnil otvárací galaprogram, v ktorom vystúpili Štátny komorný orchester Žilina a spevácky súbor Lúčnica.

Hlavný program prebiehal v sobotu počas celého dňa. Súčasťou bolo slávnostné požehnanie prameňov na Kúpeľnom ostrove, sprievod mestom a oficiálne otvorenie v Hudobnom pavilóne v mestskom parku. Od popoludnia až do neskorých večerných hodín prebiehalo množstvo vystúpení a koncertov. 

 

           

FOTO: Posádka dračej lode počas 9. ročníka podujatia Dragon cup, ktorého sa zúčastnilo 16 posádok 2. júna 2018 v Piešťanoch. FOTO TASR – Martin Palkovič.

Medzi najväčšie atrakcie patrili preteky dračích lodí pod názvom Dragon cup, ktoré sa odohrávali na rieke Váh medzi mostmi a pritiahli na breh divákov. "Išlo už o deviaty ročník pretekov dračích lodí v Piešťanoch. V tomto ročníku sa zišlo rekordných 16 posádok. Pre divákov je to atrakcia, keďže dračie lode sa na Slovensku jazdia minimálne. Okrem tohto podujatia v Piešťanoch ich môžete vidieť v akcii tento rok už iba v Trenčíne," uviedol organizátor pretekov Milan Koščál.

 

          

FOTO: Posádka dračej lode počas 9. ročníka podujatia Dragon cup, ktorého sa zúčastnilo 16 posádok 2. júna 2018 v Piešťanoch. FOTO TASR – Martin Palkovič.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol